Groene Grens Fase 3.0

Opdrachtgever
Gemeente Veenendaal
Onze expertises
Grondwerk
Onze werkzaamheden
Aanleg waterberging
Natuurontwikkeling

De Groene Grens is een natuurgebied, gelegen op de grens van de gemeenten Veenendaal en Ede, tussen de Dragonderweg en de Zuiderkade. Door de ligging van het gebied vormt het een natuurlijke grens tussen Veenendaal en Ede. Het gebied is volop in ontwikkeling en Ploegam maakt de natuur hier nog mooier. 

 

Waterberging

 

Arjan de Boer: “Onder ecologische begeleiding voerden we het grondwerk uit. We verschraalden de akkers tot een natuur- en waterbergingsgebied: De Groene Grens Noord. De ontgraving van het gebied zorgt voor een ecologische groei. De vrijgekomen grond passen wij toe in de nog te bouwen woonwijk Groenpoort. Mocht er in deze woonwijk in de toekomst wateroverlast ontstaan, dan dient de Groene Grens Noord als waterbergingsgebied voor heftige regenbuien.”

 

Recreatie

 

Het gebied heeft niet alleen een bestemming voor waterberging. Arjan de Boer: “We verrijken het gebied niet alleen ecologisch, maar ook op recreatief gebied. Het team van vakman Ad van den Elzen heeft een prachtig vlonderpad voor recreatie aangelegd. En aan het begin van december leggen we nog een voetgangersbrug aan, waarna het project helemaal gereed is”.

"Het nog mooier maken van deze omgeving door ons grondwerk & vlonderpad is toch helemaal geweldig"

Arjan de Boer
Projectleider
Arjan de Boer
Aanvang
augustus 2022
Looptijd
6 maanden
Omvang
€ 557.000
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief