Hoofdinhoud
Bereikbaarheid & Mobiliteit

Eindhoven Noordwest

Opdrachtgever

Gemeente Eindhoven

Expertise

Infra

Werkzaamheden

Wegenbouw

Kunstwerken

Bart van Lieshout: “Het doel van het project is om de verkeersdrukte rondom Flight Forum en Eindhoven Airport beter te spreiden. Hierdoor verbetert de verkeersafwikkeling. Daarnaast zorgt de aanleg van de nieuwe infrastructuur ervoor ontwikkeling én uitbreiding van Brainport Industrie Campus mogelijk is. We leggen hiervoor een nieuwe wegenstructuur aan van ongeveer 5,5 kilometer. In dit project komen de wereld van ontwerp en realisatie samen." 

"In totaal leggen we 5 kunstwerken aan. We plaatsen 3 bruggen over het Beatrixkanaal, waarvan 2 verkeersbruggen en 1 fietsbrug. Ook realiseren we 1 verkeersbrug over de waterloop ‘de Ekkersrijt’ en 1 fietsbrug over de nieuwe Spottersweg. De laatste 2 bruggen zijn zogenaamde integraalviaducten. Daarbij is de omgeving bepalend voor de constructieve werking van de brug. Op deze manier is het kunstwerk een verrijking voor de omgeving."

 

Bart vervolgt: "De bruggen zorgen samen met de wegenstructuur voor dat men vanuit Tilburg via Best gemakkelijker en sneller Eindhoven airport bereiken. De verkeersdrukte richting het Flight Forum verspreidden we ook beter: zo komt niet alles samen op de Anthony Fokkerweg. Met onze werkzaamheden zetten we een grote stap in de verbetering van de bereikbaarheid van Eindhoven."

Over dit project

Aanvang

2018-05-31

Omvang

€ 30.000.000

Looptijd

55 maanden

Status

Afgerond

Met dit project zetten we een grote stap in het verbeteren van de bereikbaarheid van Eindhoven.

Bart van Lieshout

Projectmanager

Andere projecten

Bekijk alle projecten