Eindhoven Noordwest

Opdrachtgever
Gemeente Eindhoven
Onze expertises
Infra
Onze werkzaamheden
Kunstwerken
Wegenbouw

Het gebied Eindhoven Noord-west is volop in ontwikkeling en voornamelijk gericht op de hightech industrie. De gemeente wilde het gebied ontsluiten en de bereikbaarheid van de stad, verschillende bedrijventerreinen en Eindhoven Airport verbeteren. Om dit mogelijk te maken, realiseert Ploegam samen met Heijmans de uitbreiding en aanpassing van de infrastructuur van het gebied. 

 

5 kunstwerken

 

Bart van Lieshout: “Het doel van het project is om de verkeersdrukte rondom Flight Forum en Eindhoven Airport beter te spreiden. Hierdoor verbetert de verkeersafwikkeling. Daarnaast zorgt de aanleg van de nieuwe infrastructuur ervoor ontwikkeling én uitbreiding van Brainport Industrie Campus mogelijk is. We leggen hiervoor een nieuwe wegenstructuur aan van ongeveer 5,5 kilometer. In dit project komen de wereld van ontwerp en realisatie samen."   

 

"In totaal leggen we 5 kunstwerken aan. We plaatsen 3 bruggen over het Beatrixkanaal, waarvan 2 verkeersbruggen en 1 fietsbrug. Ook realiseren we 1 verkeersbrug over de waterloop ‘de Ekkersrijt’ en 1 fietsbrug over de nieuwe Spottersweg. De laatste 2 bruggen zijn zogenaamde integraalviaducten. Daarbij is de omgeving bepalend voor de constructieve werking van de brug. Op deze manier is het kunstwerk een verrijking voor de omgeving."

 

Bart vervolgt: "De bruggen zorgen samen met de wegenstructuur voor dat men vanuit Tilburg via Best gemakkelijker en sneller Eindhoven airport bereiken. De verkeersdrukte richting het Flight Forum verspreidden we ook beter: zo komt niet alles samen op de Anthony Fokkerweg. Met onze werkzaamheden zetten we een grote stap in de verbetering van de bereikbaarheid van Eindhoven."

"Met dit project zetten we een grote stap in het verbeteren van de bereikbaarheid van Eindhoven."

Bart van Lieshout
Projectleider
Bart van Lieshout
Je accepteert momenteel geen marketing cookies, je dient deze te accepteren om deze video te kunnen bekijken.

Wijzig je cookie voorkeuren
Aanvang
mei 2018
Looptijd
55 maanden
Combinanten
Heijmans
Omvang
€ 30.000.000
Status
Afgerond
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief