Hoofdinhoud
Gebiedsontwikkeling & Natuurherstel

Aanleg recreatiesteiger in de oevers van de Maas

Opdrachtgever

Expertise

Grondwerk

Infra

Transport

Waterbouw

Werkzaamheden

Aanleg steigers

In Lottum en Grubbenvorst zijn drie nieuwe steigers gerealiseerd in de oevers van de Maas. De steigers zijn bedoeld voor iedereen die wil genieten van de Maas, maar zullen vooral gebruikt worden door de vele vissers die in het gebied actief zijn.

De opdracht voor het leveren en realiseren van de steigers werd door de gemeente Horst aan de Maas aan Ploegam gegund. Het initiatief voor de aanleg van de steigers is genomen door de Dorpsraad Lottum, zij willen de recreatie in de dorpen Lottum en Grubbenvorst stimuleren en de vissers een handreiking doen.

Ploegam heeft uiteindelijk twee T-steigers als afmeer- en visvoorziening en één rechte boothellingsteiger geleverd en aangelegd.

 

Boothellingsteiger nabij de monding van de Houthuizer Molenbeek
Hier hebben wij een op- en afstapsteiger gerealiseerd waar vele sportvissers gebruik van zullen maken. Tevens is dit een belangrijk punt voor de lokale brandweer om hier haar boten te water te kunnen laten gaan. Dankzij de nieuwe steiger is dit niet alleen een stuk eenvoudiger, het is ook veiliger. 

 

T-steiger ter hoogte van het veerpont in Lottum
Hier is een royale vaste steiger (15 meter lang, 2 meter breed) aangelegd, die bedoeld is voor recreatie aan de Maas: vissen, relaxen aan de waterkant etc. De steiger is zodanig aangelegd dat deze goed bereikbaar is vanaf water en land (ook met een rolstoel) en veilig is uitgevoerd. Een aantrekkelijk extraatje voor de gebruikers is de rvs-zwemtrap.

 

T-steiger ter hoogte van de ligweide (strandje) in Grubbenvorst
Ook in Grubbenvorst hebben we een vaste steiger aangelegd. Deze steiger is kleiner dan de steiger in (10 meter lengte) Lottum, maar is voorzien van dezelfde gemakken en gebouwd volgens dezelfde specificaties. Ploegam heeft het complete project voorbereid, begeleid en uitgevoerd. Wil je meer weten over het aanleggen van (recreatie)steigers? Wij denken graag mee over de mogelijkheden. 

Over dit project

Aanvang

2019-06-13

Looptijd

1 maanden

Status

Afgerond

Meewerken aan het stimuleren van recreatie aan de Maas bij Lottum en Grubbenvorst

Yoeri Slats

Projectmanager

Andere projecten

Bekijk alle projecten