Hoofdinhoud

Werkzaamheden fietspad Kanlaan/Evenboersweg officieel gestart

18-05-2018

Langs de Mr. J. B. Kanlaan en Evenboersweg in Punthorst wordt zo’n 4,5 kilometer vrijliggend fietspad gerealiseerd. De werkzaamheden zijn vrijdag 18 mei officieel ingeluid door Bert Boerman, gedeputeerde Mobiliteit, Water en Sociaal van provincie Overijssel en Bert Krale, wethouder gemeente Staphorst. Zij deden dit door het afgraven van het eerste stuk grond.

Werkzaamheden fietspad Punthorst van start

Het aanleggen van een vrijliggend fietspad in Punthorst is een langgekoesterde wens van de gemeente Staphorst om de verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. Door het aanleggen van een vrijliggend fietspad kunnen fietsers, waaronder leerlingen van de school in Punthorst, veiliger over de weg.

 

Werkzaamheden en planning

Begin dit jaar is gestart met de kap van bomen en op dit moment zijn nutsbedrijven voorbereidende werkzaamheden aan het verrichten. Vanaf medio juni kan de aannemer starten, waarbij de zomer vooral in het teken staat van het verleggen van leidingen, watergangen en reconstructie van de kom van Punthorst. De werkzaamheden in de kom worden zoveel mogelijk tijdens de zomervakantie gedaan. Hierdoor is er minimale hinder voor de schoolgaande kinderen. Tijdens werkzaamheden in de vakantie zal de weg afgesloten zijn en worden omleidingen ingezet. Na de zomervakantie staan de weerszijden van het fietspad op de planning, eerst de kant van de Oostparallelweg en daarna het stuk tussen Punthorst en Nieuwleusen.

Subsidie provincie Overijssel

De realisatie van het fietspad in Punthorst wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Overijssel. "Als provincie willen we meer mensen stimuleren om de fiets te pakken. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid en de luchtkwaliteit, het houdt onze steden en dorpen ook bereikbaar. De aanleg van dit fietspad maakt de keuze voor de fiets extra aantrekkelijk. Zo bereiken onze inwoners en bezoekers op een vlotte en veilige manier hun bestemming", aldus gedeputeerde Bert Boerman.

 

Foto: Gedeputeerde Bert Boerman graaft het eerste stuk grond af
Gedeputeerde Bert Boerman graaft eerste stuk grond af
Gedeputeerde Bert Boerman graaft eerste stuk grond af

 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws