Hoofdinhoud

Rondweg Wanssum klaar voor gebruik

07-09-2020

Ooijen-wanssum
Gebiedsontwikkeling
Opening
Rondweg

Wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en gedeputeerde Carla Brugman van provincie Limburg verrichtten zondag, onder muzikale begeleiding van Fanfare Concordia Wanssum en Marjorette Concordia Wanssum, de openingshandeling op de nieuwe Lienebrug.

 

Tevens onthulde de gedeputeerde de naam van de nieuwe rondweg: Boomkensweg. De Dorpsraad van Wanssum vond een oude kaart uit 1821 waaruit bleek dat het gebied tussen de Nieuwlandsestraat en de Sint Leonarduskapel vroeger bekend stond als "aan den Boomkens". Na het officiële moment hadden belangstellenden de unieke gelegenheid om de rondweg wandelend te verkennen.

 

Vanaf vandaag is de rondweg opengesteld voor verkeer. Daarna gaat Mooder Maas (combinatie Dura Vermeer-Ploegam) verder met de definitieve inrichting van het centrum van Wanssum.

Lees meer...

De eerste wandelaars op de Lienebrug
De eerste wandelaars op de Lienebrug

Vanaf maandag 7 september kan doorgaand verkeer in Wanssum gebruik gaan maken van de nieuwe rondweg. De weg werd zondag feestelijk geopend. Met het bereiken van deze belangrijke mijlpaal in de gebiedsontwikkeling wordt de kern van Wanssum een stuk rustiger: iets waar veel inwoners lang naar hebben uitgekeken. Het doorgaande verkeer tussen Venray en Well wordt met de komst van de rondweg om het centrum van Wanssum heen geleid.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws