Hoofdinhoud

Ploegam is bewust veilig

16-03-2018

Kam-afdeling
Grondige denkers, gedreven doeners
Veiligheid
Bewust veilig

Onze grondige denkers en gedreven doeners elke avond weer veilig thuis: dat is voor Ploegam van het grootste belang. Op vrijdag 16 maart, Landelijke Veiligheidsdag, staan we extra stil bij veiligheidsbewustzijn. 

Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra en UNETO-VNI hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde vrijdag in maart, Bewust Veilig te zijn. Ook bij Ploegam zijn we op deze dag Bewust Veilig. Tijd voor onze leidinggevenden om de daad bij het woord te voegen! 

Posters en gebak
Op diverse projecten staan leidinggevenden en de KAM-afdeling van Ploegam met medewerkers en onderaannemers stil bij veiligheid. In de keten presenteren we nieuwe posters, die de medewerkers moeten helpen om veilig aan het werk te gaan. Zo is er een 'laatste minuut risico analyse-checklist', een lijst met acties om aan te voldoen voordat je weer aan het werk gaat. "Ik beschik over de juiste, gekeurde arbeidsmiddelen en PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen)" of "Ik (her)ken de risico’s van mijn werkzaamheden" zijn zulke acties, die de medewerker bewust doen nadenken over hun eigen veiligheid en die van de omgeving. 

Onder het genot van een 'veilig' gebakje bespreken de teams de veiligheidsmaatregelen en op veel projecten ontstaan dan ook interessante gesprekken over veiligheidsbewustzijn, persoonlijke beschermingsmiddelen - zoals de helm, veiligheidsschoenen en reflecterende kleding - en veilig gedrag op de bouwplaats. Daarna gaan de teams weer Bewust Veilig aan de slag met het mooier, duurzamer en - jawel - veiliger maken van de omgeving. 

Veiligheid

"Veiligheid gaat ons allemaal aan", vertelt Annemarie Carlucci, KAM-coördinator bij Ploegam. "Er gebeuren in onze branche helaas nog te veel (dodelijke) ongevallen. We zijn dan ook heel dankbaar dat de brancheorganisaties deze dag in het leven hebben geroepen om iedereen bewust te maken van veiligheid in de bouw. Door met onze medewerkers in gesprek te gaan, hopen we ze bewust te maken van hun eigen veiligheid, die van hun collega's én van de omgeving waarin ze werken. Zodat iedereen 's avonds weer veilig thuis komt!"


Benieuwd wat Ploegam zoal doet voor een veilige omgeving en het beperken van risico's op de bouwplaats? Op onze pagina Veiligheid vind je meer informatie over dit onderwerp. 

Ook op combinatieproject Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, waar Ploegam samen met Dura Vermeer als aannemerscombinatie Mooder Maas werkt, staat het team vandaag stil bij Bewust Veilig. Op de website van dit project lees je over hun activiteiten en ervaringen. 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws