Hoofdinhoud

Veilig fietsen in Punthorst

18-07-2017

Dinsdag 18 juli heeft wethouder Krale samen met aannemingsbedrijf Ploegam de basisovereenkomst ondertekend voor het realiseren van het vrijliggend fietspad langs de Mr. J.B. Kanlaan – Evenboersweg. De aanleg van het fietspad in Punthorst staat gepland voor komend najaar.

 
Het aanleggen van een vrijliggend fietspad is wenselijk voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. De Mr. J.B. Kanlaan en de Evenboersweg worden intensief gebruikt door woon-werkverkeer. Ook is in de kern van Punthorst een school gevestigd, waardoor er veel schoolgaande kinderen over de wegen fietsen. Daarom heeft de aanleg van een vrijliggend fietspad de hoogste prioriteit gekregen van de gemeenteraad. Wethouder Krale: “Het is mooi dat dit project nu tot uitvoering wordt gebracht en er binnenkort gestart kan worden met de aanleg van het fietspad.”
 

Samen met aanwonenden is uitgebreid gesproken over het fietspad. Mede op basis van deze gesprekken is besloten aan de oostkant van beide wegen het fietspad aan te leggen. In de afgelopen periode vond het aanbestedingstraject plaats. Aannemingsbedrijf Ploegam uit Oss, met een vestiging in Dronten, heeft de opdracht voor uitvoering gegund gekregen. Directeur Teun Stoop: “Wij zijn dankbaar dat we deze opdracht mogen uitvoeren. Het is een stap dichterbij onze passie om Nederland mooier en veiliger te maken.” Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV uit Zwolle heeft de gemeente Staphorst begeleid in de voorbereiding en het opstellen van de overeenkomst.

Wethouder Krale en Ploegam-directeur Teun Stoop tekenen basisovereenkomst
Wethouder Krale en Ploegam-directeur Teun Stoop tekenen basisovereenkomst

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws