Hoofdinhoud

Oplevering eerste dijktraject Stadsdijken Zwolle

02-04-2024

Duurzaamheid
Bouwteam
Dijkzone alliantie

Woensdag 27 maart was het zover. Het eerste dijktraject, van in totaal 16, van Stadsdijken Zwolle is opgeleverd. Projectmanager Rick Lormans overhandigde namens de Dijkzone Alliantie Zwolle een koffertje met daarin het opleverdossier aan Projectmanager Peter Staats van WDODelta. 

Door een symbolische sleuteloverdracht werd vervolgens de dijk overgedragen door de uitvoeringsmanager Dennis Wicherson aan de assetmanager en de beheerder van het Waterschap. Door beide handelingen werd het eerste stuk van het project opgeleverd én overgedragen in 1 dag. Daarmee een mooie prestatie van het hele projectteam, iets waar met veel trots hard aan is gewerkt.

 

Het traject dat is opgeleverd is het traject 1B dat midden op een druk industriegebied ligt. Een complex stukje werk dat kenmerkend is voor de postzegel waarop in Zwolle aan de dijkversterking wordt gewerkt. De dijk bestaat hier door de beperkte ruimte uit een verticale keerconstructie waarbij het buitendijkse bedrijfsperceel bereikbaar blijft via zogenaamde coupures. Deze demontabele kering bestaande uit een aluminium schotbalkensysteem welke afgelopen januari door de hoogwaterbrigade getest is middels een proefsluiting. Ter gelegenheid van de Dag van de Veiligheid en de feestelijke oplevering werden alle projectmedewerkers getrakteerd op patat. We hebben het werk gemaakt in een omgeving midden in een bedrijventerrein, in de nabijheid van een treinspoorviaduct en langs het water; kortom een complex stukje werk.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws