Hoofdinhoud

Ooijen-Wanssum wint Ruimtelijke Kwaliteitspluim

28-09-2018

Combinatie
Prijs

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum heeft donderdag 27 september 2018 tijdens de Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit een Ruimtelijke Kwaliteitspluim gewonnen. De pluim is een aanmoedigingsprijs voor projecten waar Ruimtelijke Kwaliteit een significante en voorbeeldige rol heeft gespeeld.

In de categorie 'Derden met RWS', waarin projecten waren genomineerd die samenwerken met Rijkswaterstaat, kwam Ooijen-Wanssum als winnaar uit de bus. De gebiedsontwikkeling viel op vanwege de continue aandacht voor kwaliteit, van idee tot uitvoering. Ook werd de burgerparticipatie geprezen en de bijzondere samenwerking met alle partijen. "Al met al heeft Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum een goed inhoudelijk verhaal", aldus een van de juryleden.

Projectdirecteur Theo Reinders is verguld met de landelijke erkenning voor de gebiedsontwikkeling. “Dit is een enorme opsteker voor ons project en alle medewerkers en betrokken burgers die zich altijd hard hebben gemaakt voor de ruimtelijke kwaliteit. We zijn hier heel blij mee!”

Kwaliteitspluim
Kwaliteitspluim

Ploegam werkt samen met Dura Vermeer in de combinatie Mooder Maas aan de gebiedsontwikkeling in Ooijen-Wanssum, in opdracht van het projectbureau Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, een initiatief van vijf overheden: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat / Rijkswaterstaat, Provincie Limburg, Gemeente Venray, Gemeente Horst aan de Maas en Waterschap Limburg. Wij feliciteren de opdrachtgever van harte met het behalen van deze prijs! Voor meer informatie over dit project kijk je op de website van Ooijen-Wanssum

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws