Rivierpark Nijmegen wint bouwprijs

7 februari 2017   |   Rody Kusters

Het rivierpark Ruimte voor de Waal heeft de Nederlandse Bouwprijs 2017 gewonnen in de categorie Civiele Kunstwerken. De prijs werd maandagavond 6 februari uitgereikt tijdens het Gala voor de Nederlandse Bouw op de BouwBeurs in Utrecht. Ruimte voor de Waal is een project van de bouwcombinatie i-Lent, bestaande uit Ploegam BV en Dura Vermeer. 

Nijmegen was één van de 34 projecten van het programma Ruimte voor de Rivier met een immens probleem: hier lag de rivier midden in een woongebied in een smal winterbed ingeklemd tussen de dijken. Tussen Nijmegen en Lent maakt de Waal een scherpe bocht. Het winterbed van de rivier is hier erg smal. Bij extreem hoogwater kon de rivier in deze flessenhals het water nauwelijks nog kwijt. Het project Ruimte voor de Waal heeft dit probleem opgelost. De dijk bij Lent werd 350 meter landinwaarts verplaatst.


Nijmegen was één van de 34 projecten van het programma Ruimte voor de Rivier met een immens probleem: hier lag de rivier midden in een woongebied in een smal winterbed ingeklemd tussen de dijken. Tussen Nijmegen en Lent maakt de Waal een scherpe bocht. Het winterbed van de rivier is hier erg smal. Bij extreem hoogwater kon de rivier in deze flessenhals het water nauwelijks nog kwijt. Het project Ruimte voor de Waal heeft dit probleem opgelost. De dijk bij Lent werd 350 meter landinwaarts verplaatst.


Deel dit bericht
 Schrijf u in voor onze nieuwsbrief