Hoofdinhoud

Mission Zero Hero Award 🏆

18-03-2022

Prijs
Veiligheid
Bewust veilig
Veilig
Veilig denken, veilig doen

Samen met Disa International en Heyday won het team van Ploegam de Mission Zero Hero Award: een prijs die energiemaatschappij RWE maandelijks uitreikt om te onderstrepen hoe belangrijk het is om veilig te werken!

In opdracht van de Clauscentrale van energiemaatschappij RWE in Maasbracht voert Ploegam diverse projecten uit. Afgelopen januari werden we gevraagd om de vuilroosters voor het inzuigkanaal van de koelinstallatie, door middel van duikers, te reinigen. Deze is door de tijd volledig verstopt geraakt waardoor er te weinig koelwater vanuit de Maas kon worden aangezogen voor het koelen van de installaties. Een mooie klus, maar niet zonder risico’s.  
Zo werden vooraf alle installaties door de RWE vrij geschakeld van gebruik. Hierbij worden fysieke sloten geplaatst op de schakelaars van de installatie, zodat we er zeker van zijn dat we geen risico wordt lopen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Bij de opstartbespreking van de werkzaamheden houden we altijd een LMRA (Last Minuut Risico Analyse) met de betrokken partijen (Disa, Heyday en Ploegam). Een belangrijke Mission Zero Life Saving Rule. Echter bleek tijdens deze LMRA dat er nog enkele sloten ontbraken. In overleg met de jongens van Disa en Heyday is besloten de werkzaamheden direct stil te leggen totdat de ontbrekende sloten waren aangebracht. Door het naleven van deze regels en het uitvoeren van de LMRA hebben we dus een mogelijk incident voorkomen! 
  
Als waardering van deze actie hebben Disa International, Heyday en Ploegam de Mission Zero Hero Award van de maand januari ontvangen. Deze award wordt maandelijks door de RWE uitgereikt om te onderstrepen hoe belangrijk het is om veilig te werken. Complimenten voor het team! 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws