Hoofdinhoud

HWBP legt dijkwerk uit

24-01-2022

Waterveiligheid
Dijkwerkers
Dijkversterking
Hoogwaterbeschermingsprogramma
Dijkverbetering

Wij steken veel #PloegamPower in ons werk op en rond dijken. Maar waarom zijn die eigenlijk nodig, hoe bouw je een dijk, kan een dijk ook stuk en wie gaat er eigenlijk over onze dijken?

Inzicht in het hoe en waarom van dijkwerkprojecten is nodig. Zowel om inwoners mee te nemen in nut en noodzaak van de dijkversterkingsprojecten in hun buurt, als om kinderen en jongeren te leren over het werk in de watersector en het belang van de dijken. Bij Ploegam zijn we trotse dijkwerkers. We zijn dan ook blij met de educatievideo’s die het Hoogwaterbeschermingsprogramma maakt over dijkversterkingen. Deze video’s laten op een laagdrempelige manier zien waarom we dijken bouwen in Nederland en wat erbij komt kijken.

 

In de video’s zien we ons eigen werk – zoals Ruimte voor de Waal, Dijkversterking Wolferen-Sprok en Ruimte voor de Rivier Zwolle – terug en legt het HWBP duidelijk uit waarom deze projecten in Nederland nodig zijn. Werk je in de watersector, dan zijn deze video’s een leuke manier om je omgeving te laten zien wat je doet. Ook zijn ze zeer goed in te zetten om jongeren enthousiast te maken over een carrière als dijkwerker. Hieronder vind je alle video’s op een rijtje!

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws