Hoofdinhoud

Fonkelnieuwe fietsbrug over Spottersweg in Eindhoven

03-11-2021

Civiele kunstwerken
Brug
Brainport
Fietsbrug
Samenwerking
Opening
Eindhoven

Nog voordat de fonkelnieuwe fietsbrug over de eveneens vernieuwde Spottersweg is geopend, rijden maandagmiddag de eerste gebruikers er al overheen. Even later gevolgd door de wethouders van Eindhoven en Oirschot die het lintje komen doorknippen. 

De ingebruikname van de brede en rood geasfalteerde brug markeert het einde van fase 2 van de grootschalige gebiedsontwikkeling van Eindhoven Noordwest, waar Ploegam de afgelopen periode samen met Heijmans, in opdracht van de gemeente Eindhoven, aan werkte. Om het gebied Eindhoven Noordwest - gericht op de hightechindustrie - te ontsluiten en de bereikbaarheid van de stad, bedrijventerreinen en Eindhoven Airport te verbeteren, breiden we de infrastructuur uit. Naast de nieuwe fietsbrug en Spottersweg werd eerder dit jaar al de Dirk Noordhoflaan opengesteld. 

 

Monique List, wethouder bij de gemeente Eindhoven, opende de fietsbrug officieel door samen met de Oirschotse wethouder Ad van Beek een lintje door te knippen. Zij vertelt aan het Eindhovens Dagblad: "De nieuwe wegen zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van dit gebied. Hier kunnen we trots op zijn." 

 

Lees meer over het project in vakblad GWW Magazine of op de projectwebsite van de Gemeente Eindhoven

 

Foto's: Gemeente Eindhoven

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws