Hoofdinhoud

Fietsers openen fietspad N830

09-10-2017

Donderdag 28 september was het dan zover. De N830 werd officieel geopend! Basisschoolleerlingen van groep 8 kregen de primeur om over het nieuwe fietspad richting Geldermalsen te fietsen. Zij zullen de komende jaren veelvuldig gebruik maken van het vrijliggende fietspad richting de middelbare school in Geldermalsen.

 

Terugblik project

In het afgelopen half jaar heeft Ploegam Infra over een lengte van 2,5 kilometer een vrijliggend fietspad aangelegd. De aanleg van een vrijliggend fietspad was noodzakelijk, omdat in het verleden regelmatig onveilige verkeerssituaties op de weg ontstonden. 

 

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen uitvoeren is de N830 een half jaar afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer, dit verkeer moest omrijden via de opgestelde omleidingsroutes. Aanwonend verkeer had wel toegang tot het afgesloten werkvak, door middel van een speciale doorgangsvignet die zij konden tonen aan de verkeersregelaars. Fietsers konden gedurende de werkzaamheden veilig over het werkvak fietsen. Voor hen werd een barrière, een fysieke afscheiding tussen auto- en fietsverkeer, geplaatst waarachter zij veilig konden fietsen.

 

Door de aanleg van het vrijliggende fietspad moest de bestaande sloot worden verlegd en zijn de inritten tot de (landbouw) percelen vervangen. Naast deze werkzaamheden is ook een fietsbrug over de sloot aangebracht en zijn duikers en keerwanden aangebracht. Al deze werkzaamheden zijn uitgevoerd om de realisatie van het vrijliggende fietspad mogelijk te maken. 

 

Begin juli is in zes dagen een complete rotonde en hangduiker vervangen. Door de maximale inzet van de grondige denkers en gedreven doeners is de hinder voor het verkeer tussen Neerijnen en Waardenburg minimaal gebleven. Nadat het asfalt op de rijbaan van de N830 is vervangen kon de weg uiteindelijk drie weken eerder dan gepland open worden gesteld voor het doorgaande verkeer. 

Bijzondere vondsten

In de eerste weken van het project zijn er bijzondere archeologische vondsten gedaan. Tijdens deze werkzaamheden zijn in totaal 18 (!) skeletten opgegraven en meer dan 1.000 kleine archeologische vondsten ontdekt. Lees hier meer over deze bijzondere vondsten. 

 

 

 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws