Hoofdinhoud

Feestelijke opening Boterhuispolder

16-05-2019

Waterveiligheid
Oplevering
Werk afgerond
Hoogwater
Dijkwerkers
Dijkversterking
Dijkverbetering
Kadeverbetering

De afgelopen maanden werkte Ploegam voor het Hoogheemraadschap van Rijnland aan een kadeverbetering in de Boterhuispolder, waarbij de Zijldijk tussen Leiderdorp en Warmond verstevigd en verhoogd is. Op woensdag 15 mei werd de nieuwe Zijldijk officieel geopend. 

Boterhuispolder

Hoogheemraad Marco Kastelein sprak lovend over de samenwerking: "Dankzij de gezamenlijke integrale aanpak van de werkzaamheden ligt er nu een veilige en stevige dijk over een lengte van drie kilometer. Dat is te danken aan de omgeving en de omwonenden die hebben meegedacht." De werkzaamheden zijn precies op tijd klaar voor het recreatieseizoen.

 

De kadeverbetering is een samenwerking tussen het hoogheemraadschap, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Teylingen. Ploegam ontvangt lovende reacties voor het werk aan de Zijldijk van de opdrachtgever en de omgeving. De bewoners hebben weinig hinder ervaren en zijn zeer tevreden over de communicatie rondom de werkzaamheden.

Onthulling bijenhotel

Samen onthulden de drie bestuurders het bijenhotel dat aan de Zijldijk is geplaatst. Aanleiding voor dit bijenhotel is dat zowel provincie Zuid-Holland, gemeente Teylingen als Hoogheemraadschap Rijnland zich inzetten voor het vergroten van de biodiversiteit en het verbeteren van de leefomgeving van met name de (wilde) bijen.

 

Speciaal bloemenmengsel

Aanleiding voor het plaatsen van het bijenhotel was het feit dat de gemeente Teylingen een speciaal bloemenmengsel voor bijen gaat uitstrooien langs de dijk. De provincie en Rijnland spannen zich al enige tijd in voor bloemrijke bermen en natuurlijke oevers, zodat bijen en vlinders, maar ook andere insecten meer voedsel hebben en daardoor beter kunnen overleven. De officiële opening werd bijgewoond door omwonenden, genodigden en medewerkers van gemeente, provincie, hoogheemraadschap en Ploegam. 

Bijenhotel
Bijenhotel

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws