Hoofdinhoud

Faunapassage 'Over Heide' officieel geopend

13-06-2019

Met de onthulling van het informatiebord én het laten passeren van een kudde schapen opende de Commissaris van de Koning gisteren de nieuwe Faunapassage. Ook maakte hij de naam 'Over Heide' bekend. Met deze opening is het project, dat drie jaar voorbereiding en een half jaar bouwtijd in beslag nam, afgerond.

Bijzonder resultaat

De aanleg van de faunapassage was een omvangrijk, complex en bijzonder project voor de gemeente maar ook voor de aannemer Ploegam en de provincie. De passage verbindt natuurgebied Gorp en Roovert met de Regte Heide. Bijzonder omdat niet alleen een ecoduct over de weg is gerealiseerd maar ook een tunnel onder de weg door, een vleermuiskelder, drinkpoelen, een groot ven in het achterliggende natuurgebied en 2,5 km faunaraster.

 

Bijzondere naam

Tijdens de bouw is aan inwoners van de gemeente Goirle gevraagd een naam te bedenken voor de faunapassage. Uit ruim 80 inzendingen koos een deskundige jury de winnende naam 'Over Heide'.
De naam vindt zijn oorsprong in dit gebied: de faunapassage ligt midden in het natuurgebied dat vroeger Over Heide heette, waarbij het ecoduct de voormalige Rijksweg van Tilburg naar Turnhout (1854) overbrugt.

 

Onderstaande video geeft een korte impressie van de officiële opening. 

 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws