Hoofdinhoud

Definitief ontwerp Stadsdijken Zwolle klaar

02-11-2021

Waterveiligheid
Hoogwater
Dijkwerkers
Dijkversterking
Hoogwaterbeschermingsprogramma
Samenwerking
Stadsdijken
Dijkteam

Om Zwolle ook in de toekomst te beschermen tegen hoogwater, gaat vanaf eind volgend jaar 7,5 kilometer van de Stadsdijken Zwolle op de schop. Van Industrieterrein Voorst, langs de woonwijk Holtenbroek tot het landelijke Westerveld. Het Definitief Ontwerp van de geplande dijkversterking is klaar. Projectmedewerkers van Dijkteam Zwolle (een samenwerking tussen Waterschap Drents Overijsselse Delta en Dura Vermeer, Ploegam, TAUW, Fugro en H+N+S) gingen daarom met een mobiel Project Informatiepunt ‘on tour’ in de wijk Holtenbroek.

Tijdens de goed bezochte wijktour gingen projectmedewerkers in gesprek met belangstellenden over het ontwerp. Op grote tekeningen zagen bezoekers hoe de versterkte dijk er straks uit komt te zien.

Definitief ontwerp

Onlangs is het Definitief Ontwerp voor het project officieel afgerond. Daar is ruim 2,5 jaar aan gewerkt door het Dijkteam. Het resultaat is een dijk met nieuwe wandelpaden langs de Zwartewaterboulevard, fiets- en wandelpaden op overige trajectdelen, gedeeltelijke nieuwe damwanden langs het Zwolle-IJsselkanaal, een verlegging van de dijk bij bedrijventerrein Voorst, zoveel mogelijk behoud van (monumentale) bomen en een zitrand met heuse dijkglijbaan ter hoogte van Wijkboerderij de Klooienberg. In onderstaande video zie je hoe dat ontwerp er in de omgeving uit komt te zien. De komende tijd gaat het Dijkteam aan de slag met voorbereidende werkzaamheden, zodat we halverwege 2022 kunnen starten met de uitvoering. Eind 2024 is #Onzedijk klaar voor Zwolle om te zorgen voor droge voeten én beleving. 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws