Calamiteitenoefening op Dijkversterking Wolferen-Sprok

22 december 2022|Anniek Nederpel

Onlangs hebben we op ons project Dijkversterking Wolferen-Sprok een grootscheepse calamiteitenoefening gehouden. In samenwerking met de lokale brandweer en ambulancedienst oefenden projectmedewerkers, brandweerlieden en ambulancepersoneel hoe te handelen in een noodsituatie. 

 

Annemarie Carlucci, hoofd KAM bij Ploegam, over de noodzaak van oefenen: “Hoewel we natuurlijk alles doen om incidenten te voorkomen, is het belangrijk dat je oefent hoe te handelen als het toch voorkomt. Niet alleen voor de eigen mensen, maar ook voor de hulpverleners.” 

 

Ongeval nagebootst

Jurgen van de Leemput is VGM-coördinator bij Ploegam en coördineerde de oefening: “We hebben op de dijk een grootschalig ongeval nagebootst. We hadden een dumper op z’n kant gelegd, met een ‘gewonde’ onder een berg met zand. In de cabine zat een collega die een ‘hartaanval’ kreeg en dan was er nog ‘iemand’ onder een damwandplank gekomen. Je begrijpt dat zo’n situatie vraag om grootschalige inzet van hulpdiensten. Die werkten ook graag allemaal mee. In het filmpje zie je impressie van de avond. De volgende stap is samen leren van de oefening en blijven sturen op het voorkomen van incidenten.”

 

Calamiteitenoefening Dijkversterking Wolferen-Sprok

Is mogelijk gemaakt door combinatie De Betuwse Waard (Ploegam, GMB, Dura Vermeer) in samenwerking met Brandweer Oosterhout Gld. en Ambulancezorg Gelderland-Midden. 

Sta marketingcookies toe om deze video te bekijken en ververs daarna de webpagina. Klik hier om uw cookietoestemming te wijzigen.
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief