Hoofdinhoud

Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum

20-05-2021

Oplevering
Ooijen-wanssum
Open dag
Samenwerking
Opening

Na jaren van voorbereiding en uitvoering is Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum eind december 2020 afgerond. Een plangebied van ruim 30 km2 is getransformeerd naar een waterrijk rivierlandschap waar de rivier de Maas de ruimte heeft gekregen. Het nieuwe Maaspark Ooijen-Wanssum biedt met 540 ha nu al veel beleving, avontuur en recreatiemogelijkheden. De gehele maand juni staat Maaspark Ooijen-Wanssum bol van activiteiten. Als afsluiting van de gebiedsontwikkelingen worden er talloze sportieve, avontuurlijke en interessante activiteiten georganiseerd voor iedereen; kinderen, volwassenen, professionals! De festiviteiten voldoen aan de dan geldende coronaregels. 

Lezingen

Naast allerlei sportieve en avontuurlijke activiteiten worden er ook drie interessante lezingen georganiseerd:

 

  • Woensdag 9 juni: lezing door Landschapsarchitect Lodewijk van Nieuwenhuijze, Leo Zwang (projectdirecteur Fugro) en Gert-Ruben van Goor (projectleider Fugro) over het terrassenlandschap en de hiervoor ontwikkelde twee innovatieve dijktypen. 
  • Woensdag 16 juni: lezing door Eric Bodarwe van Ney & Partners over de architectuur van de 5 bruggen van Ooijen-Wanssum. 
  • Woensdag 23 juni: lezing door geo-archeoloog René Isarin over de aanleiding, aanpak en uitkomsten van het landschappelijke en archeologische onderzoek tijdens de gebiedsontwikkeling. 

De lezingen starten om 19.30 uur (duur circa 1,5 uur) en zijn te volgen via een livestream. De link is te downloaden via de website van het project. Houd de website in de gaten voor meer informatie! 

Première documentaire op 26 juni
Documentairemaker Marijn Poels heeft Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum vanaf dag één gevolgd. In twee eerdere documentairefilms nam hij een kijkje bij het voortraject en tijdens de aanbestedingsprocedure. In de derde documentaire volgt Marijn de daadwerkelijke werkzaamheden die de afgelopen drie jaar hebben plaatsgevonden. Op zaterdag 26 juni gaat de film in première. 

 

Alles weten over de activiteitenmaand, de activiteiten bekijken en je aanmelden? Dat kan allemaal op de website Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum!

 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws