Hoofdinhoud

Basisovereenkomst Brainport getekend

30-11-2018

Civiele kunstwerken
Combinatie
Brug

Op vrijdag 30 november hebben de gemeente Eindhoven en de combinatie Dura Vermeer-Ploegam de basisovereenkomst voor het eerste deel van het werk Wegenstructuur Brainport Park-A. Fokkerweg ondertekend.

Het eerste deel betreft het verbreden van het viaduct over het Beatrixkanaal, het bouwen van een fietstunnel en de aanpassingen van de wegenstructuur van de Fokkerweg, waaronder het realiseren van een nieuwe aansluiting van de Fokkerweg op de N2. 

 

Bouwteam

Het project Brainport Park, dat de gemeente Eindhoven de komende jaren op de planning heeft, omvat drie delen, die door de gemeente in bouwteam in de markt worden gezet. Dat betekent dat in de ontwerpfase van het project al een samenwerking is tussen de aannemer en de opdrachtgever: zij gaan als team aan de slag om een ontwerp neer te zetten. Ploegam is in twee fases van Brainport Park betrokken in een bouwteam: voor deze fase 1 is dat in de combinatie Dura Vermeer-Ploegam en voor fase 2 als combinatie Heijmans-Ploegam. De aanbesteding van fase 3 is nog niet bekend.

Dura Vermeer, Ploegam en gemeente Eindhoven ondertekenen basisoverenkomst

Foto: Twan van Bokhoven (namens Dura Vermeer), Gijs Ploegmakers (namens Ploegam) en Eugenie Bruins-Nacken (namens Gemeente Eindhoven) ondertekenen de basisovereenkomst voor de eerste fase van het project Wegenstructuur Brainport Park.

 

Mijlpaal

De ondertekening van de basisovereenkomst is een belangrijke mijlpaal voor het bouwteam en kan nu plaatsvinden, omdat het bouwteam met succes het uitvoeringsontwerp voor de genoemde onderdelen heeft gerealiseerd. 

 

Fietsbrug

Een belangrijk onderdeel van dit project is een fietsbrug over de A2/N2, die waarschijnlijk aan het einde van 2019 zal worden ingereden. De oplevering van het werk wordt op dit moment eind 2020 verwacht. 

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws