Ben jij de plaatjesmaker die de praatjes van collega’s vertaalt in beeld?

VACATURE: VORMGEVER 

Of jij jezelf nu vormgever, visual content creator of creatief dtp’er noemt: grote kans dat je bent wat wij zoeken. Jij weet dat een goed beeld meer zegt dan duizend woorden, en dat de vorm het effect van de boodschap bepaalt. Jouw taak is het dan ook om onze uitingen, plannen en nieuwsbrieven te versterken met ‘plaatjes’ en te zorgen dat ze perfect in onze huisstijl passen. Zo maak je animaties, afbeeldingen en infographics, verzorg je de opmaak van onze aanbestedingsplannen en allerlei documenten en presentaties, vertaal je het technisch gebrabbel van je collega’s in duidelijke figuren, en verzorg je posters, visitekaartjes en logo’s. Je beheerst het Adobe-pakket, schakelt moeiteloos met de drukker én je tovert de mooiste illustraties op je beeldscherm. Je bent een specialist en het is fijn als je favoriete kleur blauw is (CMYK: 87–54-0-0).

 

Communicatie bij Ploegam

De communicatieafdeling is, vinden wij, de leukste afdeling van ons bedrijf. Je sluit je aan bij een team van drie adviseurs/tekstschrijvers en een vormgever/content creator. Het is bij ons nooit saai en al helemaal niet voorspelbaar. Daar moet je wel tegen kunnen: ons werk is vaak nogal ad hoc, we werken met strakke deadlines en de afdeling is soms een gezellige drukte. We zien onszelf als ‘intern communicatiebureau’: wat een gewone kantoorbaan lijkt, is eigenlijk een hele diverse bureaufunctie met verschillende interne opdrachtgevers. Wij pakken alles op en aan. We staan in dienst van onze projectorganisatie – ons antwoord is bijna altijd “ja, gaan we voor je regelen”. Daarom zoeken wij ook ondersteuning van een ondernemende creatieveling. Je krijgt van ons geen vaste takenlijst: jij creëert je eigen baan door op te pakken wat er binnenkomt én zelf initiatief te tonen voor meer. 

 

Vormgever met PloegamPower

Een vormgever met PloegamPower is een praktische, creatieve collega. Je weet ons te verrassen met mooie plaatjes en je hebt lef in je creativiteit, maar bent ook perfectionistisch als het op onze huisstijl aankomt. Naast ‘plaatjes maken’ ondersteun je de afdeling namelijk met DTP-werk in onze huisstijl, zodat wij strakke plannen indienen waar het Ploegamgevoel vanaf spat. Jij bent samen met onze vormgever Yvette de bewaker van ons merk en onze uitingen, en samen zorgen jullie dat alles voorzien wordt van een Ploegamsausje. 

 

Functie-eisen

  • Je hebt een (mbo-)opleiding vormgeving afgerond;
  • Je beheerst de Adobe Creative Suite; 
  • Pluspunten als je ook de opmaakmogelijkheden in Office-programma’s op je duimpje kent;
  • Werkervaring is fijn, maar ook als starter ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren;
  • Je levert een portfolio aan waarin je laat zien waar je trots op bent – durf ons te laten zien waar jouw oercreativiteit ligt (ook als je opdrachtgever daar uiteindelijk niet voor koos);
  • Kun je illustreren of heb je ervaring in Sketchup? Dan heb je een streepje voor;
  • Je bent een doener die standaard ‘ja’ zegt;
  • Je bent een perfectionist die alles perfect uitlijnt;
  • Je vindt het leuk om met 10 dingen tegelijk bezig te zijn.

Bedrijfsprofiel

Bij Ploegam werken grondige denkers en gedreven doeners iedere dag vol passie aan projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, transport en emissieloos bouwen. Elke opdracht pakken we op de Ploegam-manier aan: gedreven, met kennis van zaken en vaak net even anders - dat is de kracht van ons bedrijf. Ploegam staat voor Ploegmakers Aannemingsmaatschappij. Begonnen als klein familiebedrijf in het Brabantse Vinkel, inmiddels uitgegroeid tot serieuze marktspeler met standplaats Oss. Een kleine greep uit onze projecten: wij verzwaren dijken, bouwen bruggen, richten natuurgebieden in, handelen in grond, verhuren werkschepen en ontwikkelen elektrische machines. Zo zorgen wij dat Nederland een beetje mooier, maar ook veiliger en duurzamer wordt. 

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende functie. Je komt in een sterk groeiend bedrijf terecht met betrokken medewerkers en een familiaire werksfeer. We bieden je een fulltime baan met een salaris van maximaal € 3.000 per vier weken. Er zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden, 39 vakantiedagen op fulltime basis en ontwikkelingsmogelijkheden op vaktechnisch en/of persoonlijk gebied. De standplaats van deze functie is Oss. 

 

Contact

Herken jij jezelf in deze functie? Vul dan direct het sollicitatieformulier in én voeg je portfolio toe om te laten zien wat je kan. Voor vragen met betrekking tot deze functie kun je altijd contact opnemen met Carmen van den Hurk, afdeling HRM, op 06-15 83 15 02.

 

Carmen van den Hurk
Carmen van den Hurk

sollicitatie@ploegam.nl

Whatsapp direct via: 06-158 315 02

Contact >
Sollicitatieformulier
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief