VACATURE: (senior) OMGEVINGSMANAGER

 

Functieomschrijving

De omgevingsmanager is de spil in het web van het project. Je onderhoudt vanuit de projectorganisatie de relatie met de omgeving en de stakeholders. Je houdt alle eisen en wensen in balans en zorgt voor een verbinding tussen de omgeving en de technische inhoud van het project.

 

Je bent verantwoordelijk voor de  processen van alle voorkomende omgevingsdomeinen. Denk aan: omwonenden, belangengroepen, nutsbedrijven, mede-bestuursorganen en belanghebbenden van onze opdrachtgevers. 

 

Je takenpakket is veelomvattend: van het uitvoeren van stakeholderanalyse, tot het opzetten van een integrale communicatiestrategie, het vergunningentraject (van in kaart brengen tot verkrijgen) en alle voorkomende conditioneringsmaatregelen. 

 

Daarvoor leg, en onderhoud  je contacten met de aan- en omwonenden en externe stakeholders. Je werkt intensief samen met de technisch manager, projectleider en uitvoerder waarbij jullie samen zorgen voor goed kwalitatief projectresultaat met een tevreden omgeving en opdrachtgever. 

 
Wie zoeken we?

Wij zoeken een ervaren omgevingsmanager die in het totale project de verantwoordelijkheid pakt. Een senior die op de hoogte is van actuele wet- en regelgeving en de relatie met MER, tracébesluiten en inpassingsplannen. Je hebt kennis van en ervaring met verificatie- en validatieprocessen. Conditioneringen, communicatie en vergunningen zijn je specialismen. Je bent een teamspeler met inzicht in processen die processen en teams vormen. Zorg jij voor een tevreden omgeving en een geslaagd project? Dan ben jij de omgevingsmanager die wij zoeken!

 

Wat doet een omgevingsmanager?
 • Organiseren en initiëren aanpak voor communicatie, vergunningen, kabels en leidingen, archeologie, ecologie, OOO en milieu;

 • Onderhouden contacten met externe partijen zoals overheden, nuts-instellingen, belangengroepen- stichtingen en verenigingen;

 • Verantwoordelijk voor de contacten met omgeving zoals bedrijven, winkeliers, recreanten en bewoners;

 • Bewaken van de belangen van de externe partijen en omgeving binnen het projectteam;

 • Bevorderen van de samenwerking met deze partijen;

 • Opstellen van plannen voor de samenwerking met de externe partijen en omgeving zoals het BLVC plan, conditioneringsplan etc.

Ben jij geschikt?

 • Je hebt hbo-/wo werk- en denkniveau en minimaal vier jaar ervaring met (complexe) omgevingsmanagementprojecten;
 • Je hebt ervaring met vergunningenmanagement, stakeholdervraagstukken en tenderprocessen; 
 • Je kunt omgaan met de werkcultuur van zowel de overheid als de projectpartners;  
 • Je bent ambitieus en proactief;
 • Uiteraard heb je affiniteit met de GWW sector.

Samen duurzaam werken aan een mooier en veiliger Nederland

Ploegam werkt vandaag voor een betere wereld morgen. Van plan tot uitvoering leggen we daarom veel nadruk op duurzame oplossingen, veiligheid voor onze mensen en de omgeving en het milieu. We slagen er in de afvalstromen te verminderen, we hergebruiken materialen en ontwikkelen elektrisch materieel. Op het vlak van veiligheid zetten we ook dagelijks stappen. Ondanks een sterke groei van ons bedrijf, neemt het aantal incidenten af. Ons motto: wij werken veilig of niet werpt vruchten af. En daar profiteren niet alleen onze mensen van, ook de omgeving merkt dat wij zorg en aandacht voor hen hebben. Want een goed project is een veilig uitgevoerd project.  

Bedrijfsprofiel

Bij Ploegam werken grondige denkers en gedreven doeners iedere dag vol passie aan projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en transport. Elke opdracht pakken we op de Ploegam-manier aan: gedreven, met kennis van zaken en vaak net even anders - dat is de kracht van ons familiebedrijf. Ploegam staat voor Ploegmakers Aannemingsmaatschappij. Begonnen als klein familiebedrijf in het Brabantse Vinkel, inmiddels uitgegroeid tot serieuze marktspeler met standplaats Oss. Een kleine greep uit onze projecten: wij verzwaren dijken, bouwen bruggen en kades, verplaatsen de loop van een rivier of leggen een wegennetwerk aan. Zo zorgen wij dat Nederland een beetje mooier, veiliger en duurzamer wordt.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende functie. Je komt in een sterk groeiend bedrijf terecht met betrokken medewerkers en een familiaire werksfeer. Er zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden op vaktechnisch en/of persoonlijk gebied. In deze functie kom je overal!

 

Contact

Herken jij jezelf in deze functie? Vul dan direct het sollicitatieformulier in. Voor vragen met betrekking tot deze functie kun je altijd contact opnemen met Carmen van den Hurk, afdeling HRM, op 06-158 315 02.

Carmen van den Hurk
Carmen van den Hurk

sollicitatie@ploegam.nl

Whatsapp direct via: 06-158 315 02

Contact >

Sollicitatieformulier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief