Ben jij de financiële gesprekspartner die de verbinding maakt tussen cijfers en kansen?

VACATURE: MEDEWERKER FINANCE & CONTROL

Functieomschrijving

Ben jij een financieel talent, dat niet alleen de focus heeft op het kloppend maken van cijfers, maar ook graag in gesprek gaat over kansen en risico’s? Ben jij altijd op zoek naar het verhaal achter de cijfers en kun jij anderen meenemen in jouw bevindingen? Dan ben jij de persoon waar wij naar op zoek zijn! Met jouw enthousiasme en ervaring op het gebied van administratie en control zorg jij - samen met je collega’s - voor optimaal inzicht in de cijfers en prestaties van Ploegam en draag jij bij aan het realiseren van de groeiambitie van ons bedrijf.


Wat ga je doen? Je zorgt voor optimalisatie van de rapportages en financiële processen en maakt rapportages inzichtelijk voor interne stakeholders. Je gaat met de directie om tafel zitten om uit financiële gegevens een totaalbeeld te analyseren, en ze op de hoogte te brengen van kansen en risico’s. Jij maakt verbinding tussen de cijfers op papier en de kansen die er spelen. Daarnaast ben je de spil in het betalingsproces en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de liquiditeitsprognoses. 


Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, liefst financieel (BE, CE, AC);
  • Je hebt minimaal vijf jaar relevante financiële ervaring, bijvoorbeeld als financieel medewerker of controller;
  • Je bent in staat om gestructureerd en accuraat te werken;
  • Je hebt ervaring met boekhoudsystemen (Metacom is een pre) of bent in staat om je deze snel eigen te maken;
  • Je bent een koning(in) in Excel, maar staat ook open voor andere vernieuwende digitalisering;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift;
  • Je bent fulltime beschikbaar en stelt je flexibel op, zowel in tijd als in taken;
  • Je bent in staat om goede relaties op te bouwen en vormt een sparringpartner voor management, collega’s en de business.

Bedrijfsprofiel

Bij Ploegam werken grondige denkers en gedreven doeners iedere dag vol passie aan projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en transport. Elke opdracht pakken we op de Ploegam-manier aan: gedreven, met kennis van zaken en vaak net even anders - dat is de kracht van ons familiebedrijf. Ploegam staat voor Ploegmakers Aannemingsmaatschappij. Begonnen als klein familiebedrijf in het Brabantse Vinkel, inmiddels uitgegroeid tot serieuze marktspeler met standplaats Oss. Een kleine greep uit onze projecten: wij verzwaren dijken, bouwen bruggen, verplaatsen de loop van een rivier of leggen een wegennetwerk aan. Zo zorgen wij dat Nederland een beetje mooier, maar ook veiliger en duurzamer wordt.Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende functie. Je komt in een sterk groeiend bedrijf terecht met betrokken medewerkers en een familiaire werksfeer. Er zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden op vaktechnisch en/of persoonlijk gebied. 


Contact

Herken jij jezelf in deze functie? Stuur dan je cv met motivatie naar sollicitatie@ploegam.nl. De sollicitaties worden behandeld in de derde week van januari. 

HR-afdeling
sollicitatie@ploegam.nl
Contact >

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld. 

 Schrijf u in voor onze nieuwsbrief