Wij zoeken geen rekenwonder, maar een calculator die prijzen pakt

VACATURE: CALCULATOR / KOSTENDESKUNDIGE

Standplaats: Oss

Heb jij al ervaring als calculator, kostendeskundige, werkvoorbereider, projectcoördinator of tendercoördinator in de civiele techniek? Ben jij een prijzenpakker die bestekken scherp analyseert en meedenkt met innovatieve en praktische oplossingen? En wil jij een bijdrage leveren aan winnende tenders? Dan verwelkomt Ploegam in Oss jou graag als Calculator Civiele Techniek.

 

Jouw hoofdtaak is het bepalen van de kostprijs van de inschrijving of project. Jij maakt de prijs voor de te maken projecten en de inzet van mensen en machines. Om tot de juiste prijs te komen, is het belangrijk dat je de vraag van de opdrachtgever goed 'verstaat'. De standplaats van deze functie is Oss, maar door de variatie van de projectlocaties kom je overal!

 

Wat ga je doen als Calculator civiele techniek?

Je ontwikkelt je snel tot een gewaardeerde kracht in de tender- en projectteams. Je werkt zelfstandig en voelt je verantwoordelijk voor wat je doet. Jouw werkzaamheden starten met het analyseren van prijsaanvragen en aanbestedingen. Een bezoek aan de projectlocaties maakt veelal onderdeel uit van je werk. Je vraagt offertes op en analyseert deze voor producten en diensten. Daarnaast onderzoek je nieuwe ontwikkelingen en beoordeel je innovatieve werkwijzen en producten op haalbaarheid en toepasbaarheid. Dit alles vertaal je in een realistische en concurrerende kostprijsberekening. En uiteindelijk zorg je dat Ploegam de opdracht krijgt mede dankzij jouw calculaties.

Kort samengevat:

 • bij een tender ga je de kostprijs van de inschrijving bepalen;
 • ga je een RAW/UAV-GC-contract verder uitwerken;
 • je wordt betrokken bij de voorbereiding van een Design & Construct contract / Bouwteam. Samen met het tenderteam maak je keuzes, die bepalend zijn voor de prijsvorming;
 • de risico’s ga je bepalen en kijken welke eisen de opdrachtgever stelt aan duurzame uitvoering, flora en fauna, NGE’s, kabels, leidingen en archeologie.

Ontdek hoe de werkdag van een calculator eruit ziet.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en ervaring als calculator/kostendeskundige civiele techniek.

   

 • Je doorziet aanvragen snel en helder en zorgt voor meerwaarde door scherpe onderhandelingen.

   

 • Je hebt kennis van RAW en/of UAV-GC-contracten.

   

 • Je bent in het bezit van een VCA-certificaat en rijbewijs B.

   

 • Je bewaart het overzicht en scheidt hoofdzaken makkelijk van bijzaken.

   

 • Je bent een geboren organisator en beschikt over een flinke portie verantwoordelijkheidsgevoel.

   

 • Jouw eigenschappen: flexibel, communicatief sterk en zelfstandig. 

Wat bieden wij je?

 • Een direct dienstverband van 40 uur per week bij Ploegam zelf.
 • Salaris tussen € 3000,- en 4500,- bruto per 4 weken (wij kijken naar jouw kennis, kunde en (werk)ervaring).
 • 26 vakantiedagen en 13 atv dagen o.b.v. een fulltime dienstverband.
 • Diverse cursus- en opleidingsmogelijkheden.
 • 8,33 % vakantiegeld en € 0,21 reiskostenvergoeding per km.
 • Ploegam hanteert CAO GGI.
 • Bij Ploegam gaat het niet alleen om werken, vandaar dat ze regelmatig een personeelsfeest en leuke activiteiten organiseren.

Samen duurzaam werken aan een mooier en veiliger Nederland

Ploegam werkt vandaag voor een betere wereld morgen. Van plan tot uitvoering leggen we daarom veel nadruk op duurzame oplossingen, veiligheid voor onze mensen en de omgeving en het milieu. We slagen er in de afvalstromen te verminderen, we hergebruiken materialen en ontwikkelen elektrisch materieel. Op het vlak van veiligheid zetten we ook dagelijks stappen. Ondanks een sterke groei van ons bedrijf, neemt het aantal incidenten af. Ons motto: wij werken veilig of niet werpt vruchten af. En daar profiteren niet alleen onze mensen van, ook de omgeving merkt dat wij zorg en aandacht voor hen hebben. Want een goed project is een veilig uitgevoerd project.    

 

Bedrijfsprofiel

Bij Ploegam werken grondige denkers en gedreven doeners iedere dag vol passie aan projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en transport. Elke opdracht pakken we op de Ploegam-manier aan: gedreven, met kennis van zaken en vaak net even anders - dat is de kracht van ons familiebedrijf. Ploegam staat voor Ploegmakers Aannemingsmaatschappij. Begonnen als klein familiebedrijf in het Brabantse Vinkel, inmiddels uitgegroeid tot serieuze marktspeler met standplaats Oss. Een kleine greep uit onze projecten: wij verzwaren dijken, bouwen bruggen en kades, verplaatsen de loop van een rivier of leggen een wegennetwerk aan. Zo zorgen wij dat Nederland een beetje mooier, veiliger en duurzamer wordt.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende functie. Je komt in een sterk groeiend bedrijf terecht met betrokken medewerkers en een familiaire werksfeer. Er zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden op vaktechnisch en/of persoonlijk gebied. De standplaats van deze functie is Oss, maar door de variatie van onze projectlocaties kom je overal! 

 

Contact

Herken jij jezelf in deze functie? Vul dan direct het sollicitatieformulier in. Voor vragen met betrekking tot deze functie kun je altijd contact opnemen met Carmen van den Hurk, afdeling HRM, op 06-158 315 02.

 

Carmen van den Hurk
Carmen van den Hurk

sollicitatie@ploegam.nl

Whatsapp direct via: 06-158 315 02

Contact >

Sollicitatieformulier

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief