Realisatie fietspad Punthorst

Opdrachtgever
Gemeente Staphorst
Onze expertises
Grondwerk
Infra
Onze werkzaamheden
Aanleggen brug
Bomen rooien
Dempen vervallen waterhuishouding
Realiseren fietspad
Realiseren nieuwe waterhuishouding
Werkzaamheden K&L

In opdracht van gemeente Staphorst voert Ploegam het werk 'Realisatie fietspad Punthorst' te Staphorst uit.

Het project betreft de realisatie van een ca. 4,5 km vrijliggend fietspad langs de Mr. J.B. Kanlaan en Evenboersweg in de gemeente Staphorst. De inrichting van de bestaande weg, de huidige watergang en de aanwezige persleiding worden, als gevolg van de aanleg, op een aantal locaties aangepast.


Omgevingsmanagement

Omdat het nieuwe fietspad door tuinen van aangrenzende percelen gaat is omgevingsmanagement een belangrijk onderdeel van het werk.


Verbeteren verkeersveiligheid

Het aanleggen van een vrijliggend fietspad is wenselijk voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. De Mr. J.B. Kanlaan en de Evenboersweg worden intensief gebruikt door woon-werkverkeer. Ook is in de kern van Punthorst een school gevestigd, waardoor er veel schoolgaande kinderen momenteel over de wegen fietsen. 


Subsidie provincie Overijssel

De realisatie van het fietspad in Punthorst wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Overijssel. "Als provincie willen we meer mensen stimuleren om de fiets te pakken. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid en de luchtkwaliteit, het houdt onze steden en dorpen ook bereikbaar. De aanleg van dit fietspad maakt de keuze voor de fiets extra aantrekkelijk. Zo bereiken onze inwoners en bezoekers op een vlotte en veilige manier hun bestemming", aldus gedeputeerde Bert Boerman.

"Een gedragen project maken met de omgeving is een leuke uitdaging"

Rogier Nugteren
Medewerker omgevingscommunicatie
Rogier Nugteren
Deel dit project
Aanvang
september 2017
Looptijd
n.t.b
Omvang
€ 1.441.000
Status
In uitvoering

Soortgelijke Projecten

 Schrijf u in voor onze nieuwsbrief