Ploegam schenkt Vinkelse Molen € 2.000,- voor herbouw

25 juli 2017|Anniek Nederpel

VINKEL – “Dit is een project dat draait op vrijwilligers, positieve energie en heel veel enthousiasme; prachtig om te zien”, aldus Yvonne van den Elzen-Ploegmakers. Samen met de familie was zij afgelopen zondag te gast bij de molen. Tijdens een gezellig samenzijn vertelde de stichting over het project en overhandigde de directie van Ploegam een cheque ter waarde van € 2.000,- aan de stichting.

 

Dertigjarig jubileum

Ploegam heeft tijdens het dertigjarig jubileum in april de wens uitgesproken om, in plaats van cadeaus te ontvangen, de 'heropbouw' van de Vinkelse molen financieel te steunen. De uitnodiging van afgelopen zondag was voor de familie dan ook een mooi moment om een cheque van € 2.000 te overhandigen aan de voorzitter van Stichting de Vinkelse Molen, Ebert van Wanrooij.  

 

Holland in Michigan

De Vinkelse Molen is een begrip in Vinkel - de plaats waar Ploegam 30 jaar geleden gestart is. De stichting heeft als doel om het beeld van de draaiende molenwieken terug te halen naar Vinkel. Molen de Zwaan, de oorspronkelijke Vinkelse molen, is na de oorlog geëxporteerd naar het plaatsje Holland in Michigan (VS) en staat daar nog steeds. Nu wordt in Vinkel een replica gebouwd.

Onder de indruk

De Ploegammers kregen een heerlijke brunch aangeboden door de stichting, om vervolgens alles te weten te komen over het project, de herbouw van Molen de Zwaan. Vervolgens kregen de gasten een rondleiding door het gedeelte van de molen dat al is opgebouwd, en in de loods waar de houten achtkant voor de molen gebouwd wordt. Ploegam-directeur Yvonne van den Elzen-Ploegmakers is onder de indruk: "Ik vind het knap dat een team van vrijwilligers zo'n groot project gerealiseerd krijgt!" De aannemers zijn dan ook blij te kunnen bijdragen aan de herbouw van Vinkels trots.

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief