Civil 3D-ontwerper bij Ploegam... Wat doe je dan?

2 juni 2017|Christian Oerlemans

Ploegam is op zoek naar een Civil 3D-tekenaar/-ontwerper. Maar wat doe je dan eigenlijk, en hoe is het om als ontwerper bij Ploegam te werken? Civil 3D-ontwerper Christian vertelt!

"Sinds 2010 ben ik in dienst bij Ploegam. Eerst als CAD-tekenaar, maar al snel ben ik zelf gaan ontwerpen in Civil 3D. Ik werk in een team van drie mensen, wij zijn samen verantwoordelijk voor de projecten. Het is erg druk, de projecten worden namelijk steeds complexer en daarom zoeken we een nieuwe collega. Iets voor jou?

 

Als ontwerper ben je verantwoordelijk voor het creëren en beheren van alle nodige tekeningen binnen een project. Dit houdt veel meer in dan alleen het maken van mooie plaatjes! Ons takenpakket is veel breder. Wij zorgen dat de contracttekeningen beschikbaar zijn, bepalen de projectgrens en beheren alle meetdata."

Christian Oerlemans
Christian Oerlemans
Ontwerper Civil 3D
Contact >

Ontwerpen en tekenen

"De werkzaamheden van de Civil 3D-ontwerper bestaan onder meer uit het 'verbouwen' van 2D contractontwerpen tot een 3D-model. In de meeste gevallen doe je dat via een corridor met subassemblies. Deze toets je aan de vraagspecificatie en annexen. Ook kijk je naar mogelijke optimalisaties van het ontwerp." 

 

Afwisseling

"Daarnaast maak je machinemodellen voor de machinisten, overleg je met projectleiders en verwerk je data tot een as-built tekening. Op grote projecten assisteer je met het verwerken van keuringsformulieren. Kortom: een veelzijdige functie met volop afwisseling!" 

 

Wil jij net als Christian bij Ploegam aan de slag met Civil 3D-ontwerp, een mooie persoonlijke groei doormaken en meewerken aan grote, uitdagende projecten? Dan is de vacature Civil 3D-tekenaar/-ontwerper iets voor jou. Bekijk 'm snel en solliciteer! 

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief