Bewonersinformatie Essche Stroom

Welkom op de pagina met informatie over de werkzaamheden rondom de Essche Stroom voor bewoners en andere geïnteresseerden. Op deze pagina leest u meer over de planning van de werkzaamheden.

START WERKZAAMHEDEN

Waterschap de Dommel gaat dit voorjaar starten met het verbeteren van de dijken langs de Essche Stroom. Hiermee willen we zorgen dat Esch, ook in de toekomst, geen last krijgt van overstromingen. Ploegam gaat het werk uitvoeren. In week 10 (de week van 8 maart) starten de eerste werkzaamheden. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Op deze pagina leest u meer over de planning. 

 

INFORMATIEVIDEO

Door de nu nog geldende Coronamaatregelen is het organiseren van een informatiebijeenkomst helaas niet mogelijk. Ploegam B.V. heeft daarom een korte video gemaakt met informatie over de werkzaamheden en de contactgegevens van de medewerkers die bij het project betrokken zijn. De video kunt u hieronder bekijken.  

Sta marketingcookies toe om deze video te bekijken en ververs daarna de webpagina. Klik hier om uw cookietoestemming te wijzigen.

Kunt u deze video niet bekijken, klik dan hier om de video op YouTube te bekijken.

PLANNING

Op onderstaand kaartje ziet u hoe het project in verschillende delen is opgedeeld (T1, T2a, T2b, T3, T4 en T5). De globale planning is als volgt: voor de bouwvak werken we aan de kering ten zuiden van de Haarenseweg (vanaf de kleine Aa). Met het traject ten noorden van de Haarenseweg tot aan het spoor starten we na de bouwvak. Hieronder beschrijven we de planning voor de komende maanden. Belangrijk: Deze planning is indicatief en kan door diverse factoren, zoals weersomstandigheden, verschuiven. Voor de meest recente planning kunt u deze projectpagina in de gaten houden. Daarnaast kunt u zich ook inschrijven voor de digitale nieuwsbrief op www.esschestroom.nl.  

Week 10 (week van 8 maart) t/m week 11 (week van 15 maart):

 • Traject T3: Snoei- en kapwerkzaamheden percelen Kollenberg en beplanting langs de huidige kering → Deze werkzaamheden duren circa 3 dagen.
 • Aanbrengen (tijdelijke) graszoden op bestaande kering ten behoeve van het uitvoeren van de werkzaamheden.
 • Aanbrengen rijplatenbaan op de percelen ter hoogte van de Runsdijk, ten behoeve van het transport. Vanaf hier worden de materialen op een schip geladen en over de Essche Stroom vervoerd naar de locatie van verwerking.
 • Onderzoek op Niet Gesprongen Explosieven (NGE).  

Week 12 (week van 22 maart) t/m week 16 (week van 19 april):

 • Traject T3: Aanbrengen houten beschoeiing ter hoogte van de Kollenberg (start week 12) → Deze werkzaamheden duren circa 2 weken.
 • Traject T3: Aansluitend op bovenstaande werkzaamheden worden de tuinen van de betreffende percelen herinricht door de hovenier (start eind week 14) → Deze werkzaamheden duren naar verwachting circa 10 dagen.
 • Start traject 2Tb: aanbrengen tijdelijke damwand ten zuiden van de stuw → Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met week 23 (medio juni).

Week 16 (week van 19 april) t/m week 20 (week van 17 mei):

 • Traject T3: Aanbrengen damwand (stabiliteitsscherm) tegenover de houten beschoeiing (aan de ander zijde van de sloot). → Deze werkzaamheden duren circa 4 weken en zijn naar verwachting eind week 20 klaar.

Week 18 (week van 3 mei) t/m week 30 (week van 26 juli):

 • Traject T1 tot en met traject T2B: ophogen huidige kade (grondverzet) → Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met week 30 (eind juli).

Week 21 (week van 24 mei) t/m week 30 (week van 26 juli):

 • Traject T3: aanbrengen bouwkuip/tijdelijke damwand in de Essche stroom + ophogen van de huidige kade (grondverzet) → Deze werkzaamheden duren circa tot en met week 30 (eind juli).

Na de bouwvak (vanaf augustus):

 • Naar verwachting is het traject ten zuiden van de Haarenseweg voor de bouwvak klaar. Na de bouwvak starten we met het traject ten noorden van de Haarenseweg. Naar verwachting kunnen we de werkzaamheden eind 2021 afronden. 

CONTACT

Heeft u vragen, opmerkingen of klachten over de werkzaamheden? 

Neem dan contact op met onze omgevingsmanager, Loes Weemen. 

 

Telefoonnummer: 06-11 09 46 80
E-mail: esschestroom@ploegam.nl 
Of vul onderstaand contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Op www.esschestroom.nl kunt u zich daarnaast inschrijven voor de digitale nieuwsbrief over de werkzaamheden.

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief