30 jaar in 10 mijlpalen

1987: Hoe het allemaal begon

Op maandag 16 februari is het officieel: Gijs en Chris Ploegmakers starten Ploegmakers Aannemingsbedrijf - Ploegam. Met z'n tweeën, ondersteund door vader Piet en moeder Elly, gaan ze vanuit het ouderlijk huis in Vinkel aan de slag.

1987: De eerste grote klus

Ploegam krijgt de opdracht om in de uiterwaarden van de Waal bij Opijnen klassieke zinkstukken te maken voor twintig kribben.

1988: Van de kant in de mestput

Een nieuwe markt: mestputten maken. Het samenspel tussen de sterke folie van Hypofors/Bitumarin en het inzicht van Ploegam brengt de jonge organisatie de eerste internationale klussen (Duitsland en Spanje).

1989: Zanddepot bij de Waalbrug in Zaltbommel

Ploegam brengt ruim 350.000 kubieke meter grond naar de oevers van de Waal! Op enig moment ligt er een enorme zandbult, die op het hoogste punt 10 meter boven het bestaande wegdek uitsteekt.

1994: De groeispurt... dankzij ruilverkaveling en dijkverbetering

De opdrachten in het kader van de ruilverkaveling en dijkverbetering passen Ploegam perfect. Het betekent het begin van ongekende groei.

1995: Een nieuw pand in Vinkel

Ploegam groeit uit het ouderlijk huis en verhuist binnen Vinkel naar het pand van de oude steenfabriek aan de Vinkelsestraat 70. 18.000m2 groot, met twee loodsen en een woonhuis.

1995: Yvonne aan boord

In 1995 wordt de directie versterkt met Yvonne. Ze zou starten met het structureren van de organisatie en vervolgens projecten oppakken. Zover is het nooit gekomen. “We zijn altijd gegroeid, waardoor ik nooit klaar ben met de organisatie. Vandaag niet en de komende jaren ook niet”, aldus Yvonne.

2001: Teun Stoop start Ploegam Noord

Ploegam slaat de vleugels uit en vindt in het ‘noorden’ een enthousiaste en kundige man: Teun Stoop. Vanuit Dronten gaat Teun aan de slag en stap voor stap verovert hij het noorden op een typische Ploegam-wijze: kansen zien, aanpakken en meedenken met opdrachtgevers.  

2015: Ploegam verhuist naar Oss

De voortgaande groei van Ploegam zorgt er uiteindelijk voor dat de ruimtes in Vinkel te krap worden. In 2015 vindt Ploegam een nieuwe kantoorruimte in Oss: een ruim pand dat voorzien is van alle gemakken, groot genoeg om het dan bijna dertigjarige Ploegam onderdak te bieden.

2016: Ruimte voor de Waal (i-Lent) - Dura Vermeer & Ploegam

De aannemerscombinatie i-Lent, Dura Vermeer en Ploegam, maakt op effectieve en innovatieve wijze het achterland van de Waal bij Nijmegen veiliger. Het project wint diverse prijzen, waaronder de Bouwpluim in 2016 en de Bouwprijs in 2017.

 Schrijf u in voor onze nieuwsbrief